El dia 16 de maig de 1969 el futur primer president Rafael Estelles Giner va presentar la corresponent sol·licitud davant la J.C.F. El preceptiu informe de la Delegació d’Incidències va ser emès amb la data 19 del mateix mes i definitivament fou aprovada al ple de dia 23 de maig per ser comunicat de manera oficial al sol·licitant el dia 27.
Les primeres reunions de la comissió van tenir lloc al “Bar dels germans Peris” i en una d’aquelles reunions es va prendre la determinació d’encomanar un estendard on estigués reflectit l’escut de la falla no podent determinar per part dels components de la comissió qui és l’autor del mateix. El disseny de l'escut pertany al faller Vicente Hurtado Pitarch que estaba en la J.C.F. i que va ser ajudat per un membre de la J.C.F. del qual ignoren el nom.
![]() |
Fig. 1 |
L’escut consta d’una figura ovalada, on a més de les
paraules que es troben dalt i a l’esquerra “Falla Obispo Jaime Perez”, té al
centre el Miquelet la Senyera onejant, junt amb el pal de la bandera unes
xicotetes línies que figuren un pentagrama,
més avall a la dreta, una paleta de pintor i pinzells i a l’esquerra el
tabal i la dolçaina, a baix de tot una xicoteta cinta on fica “ Luis Oliag” i
d’on, més tard, se li van afegir el bunyols atorgats per la J.C.F. L’escut
(Fig. 1) és el representat al programa de la presentació de la F.M. de l’any
2002.
![]() |
Fig. 2 |
Com es pot veure a la insígnia (Fig. 2), els elements que la componen són els mateixos que a l’escut, excepte les baquetes del tabal que han desaparegut. Els elements es troben distribuïts de distinta manera i on les línies del pentagrama ocupa un paper més important, les paraules “FALLA OBISPO JAIME PEREZ-LUIS OLIAG” es troben a la vora de la figura ovalada que tanca la insígnia. Ara bé, cal destacar alguna diferència entre l’escut i la insígnia es que la Senyera oneja al revés, a l’escut cap a l’esquerra i a la insígnia cap a la dreta.
No hay comentarios:
Publicar un comentario